אזהרה

האמת? אנחנו לא רוצים שתכנסו לכאן, אלא אם אתם צריכים. ו"צריכים", זה אומר שאתם או היקרים לכם עומדים לצאת למסע הפרידה.
ריכזנו כאן מידע מהותי שיעזור לכם להיפרד כמו שאתם רוצים, כמו שחשוב לכם, כמו שמגיע לכם. מבירוקרטיות וטופסולוגיות ועד המילים האחרונות שתרצו להשאיר.

MENUMENU
9

ידידיה רוזנברג

סיימתי טיפולים!

סלי

סיימתי טיפולים!

אורן אנצו

סיימתי טיפולים!

רועי סמוכיאן

סיימתי טיפולים!

אסף

סיימתי טיפולים!

אייל יונגר

סיימתי טיפולים!

מאיה

סיימתי טיפולים!

לירן

סיימתי טיפולים!

רעות

סיימתי טיפולים!

סיימת טיפולים?

סיימת טיפולים? צלצל בפעמון!

העלאת תמונה

תזונה

שרון בר גיל | ינואר 29, 2019

רול אבוקדו ועדשים עם רוטב פלפלים חריף

זוהי מנה קיצית, קלילה וטעימה שמתאימה למזג האוויר הלוהט ששורר עכשיו בחוץ. אין צורך בבישול וחימום, ויש אפשרות להרבה גיוונים ע"פ מה שמצוי במטבח וע"פ טעמכם האישי.

הכלל המנחה הוא לשמור על צבעוניות של ירקות ועל טעמים שמתמזגים היטב אחד עם השני. נסו את רוטב הפלפלים או הטחינה, והרגישו חופשי לנסות סוגים שונים של עדשים וירקות.

יתרון נוסף: התעסקות ההכנה של דפי האורז חביבה במיוחד על ילדים בכל הגילאים והרי לכם פעילות גם לחופש הגדול או לחופשות החגים.

החומרים:

חבילת דפי אורז עגולים

חצי כוס כוסברה

מעט בצל ירוק קצוץ

כוס דלעת או גזר ממגוררים

כוס נבטי חמניות או סלק, או קישוא מגורר

1 אבוקדו חתוך לרצועות

1 וחצי כוסות עדשים מבושלות (ירוקות /שחורות או כתומות)

1 כפית שמן שומשום

1-2 כפות רוטב פלפלים או טחינה

אופן ההכנה: 

ממלאים קערה גדולה, רדודה עם מים קרים.

משרים דף אורז אחד בכל פעם למשך 20-30 שניות

כשדף האורז מתרכך מעט, מוציאים מהמים ומניחים על צלחת או על משטח עבודה.

מערבבים בקערה קטנה עדשים מבושלות עם 1-2 כפות רוטב (פלפלים או טחינה), ושמן שומשום.

ממלאים את דף האורז כמו בלינצ'ס או כמו בוריטו: בגזר, סלק, כוסברה, 1 כף גדושה עדשים, נבטים ופרוסות אבוקדו.

מגלגלים/מקפלים את העלה עם המילוי ואוכלים.

אפשר לשמור במקרר בקופסה סגורה עד יום אחד.

רוטב טחינה / שומשום 

1 כף שחינה גולמית

1 כפית רוטב תמרי (סויה ללא גלוטן)

1 כפית חומץ אורז (מירין)

לערבב בקערית את כל החומרים עד ליצירת רוטב סמיך ע"פ טעמכם.

רוטב פלפלים:

2 כפיות שמן קוקוס

100 גרם פלפלים חריפים (טריים) קצוצים

100 גרם פלפלים אדומים מתוקים וקצוצים

4 שיני שום קצוצות

2 כפות סוכר חום

4 כפות חומץ אורז

1 כף רוטב דגים

מחממים שמן בסיר כבד, מוסיפים את הפלפלים והשום, ומבשלים כ-10 דקות על אש בינונית, תוך כדי ערבוב.

מוסיפים את שאר המרכיבים ומתאימים את הבישול.

מעבירים לבלנדר וטוחנים לתערובת חלקה.

אפשר לאחסן במקרר בצנצנת סגורה למשך כשבועיים.

כתבות נוספות בנושא

גרגירי כוסמין עם בצל, גזר ועשבי תיבול

מרץ 23, 2019

החורף הוא זמן מצוין לאכול יותר דגנים – מקרקעים, מזינים ומחממים את הגוף. צריכה קבועה של דגנים...

סלט כרוב ורימונים

ראש השנה הוא זמן של התחלות חדשות, ועוד הזדמנות לאפשר לעצמינו לאכול קצת יותר בריא בשנה הקרובה....

מרק קיץ ירוק וקר

מרק בקיץ? ברור! בטח אם הוא קר, מרענן וקל להכנה. המרק מכיל עלים ירוקים כהים כגון קייל...