אזהרה

האמת? אנחנו לא רוצים שתכנסו לכאן, אלא אם אתם צריכים. ו”צריכים”, זה אומר שאתם או היקרים לכם עומדים לצאת למסע הפרידה.
ריכזנו כאן מידע מהותי שיעזור לכם להיפרד כמו שאתם רוצים, כמו שחשוב לכם, כמו שמגיע לכם. מבירוקרטיות וטופסולוגיות ועד המילים האחרונות שתרצו להשאיר.

MENUMENU
1

רעות

סיימתי טיפולים!

סיימת טיפולים?

סיימת טיפולים? צלצל בפעמון!

העלאת תמונה

תזונה

שרון בר גיל | 2019 ,29 ינואר

סלט כרוב ורימונים

ראש השנה הוא זמן של התחלות חדשות, ועוד הזדמנות לאפשר לעצמינו לאכול קצת יותר בריא בשנה הקרובה.

הכנתי לכם מתכון שמייצג את 2 מעקרונות האכילה שאני מאמינה בהם:

  1. למקסם את הרכיבים הבריאים שהתזונה יכולה להעניק לנו תוך שידוך בין חומרים שמעצימים האחד את פעולתו של השני, ודגש על פעילות אנטי סרטנית.
  2. שימוש,עד כמה שאפשר, בחומרים טריים, עונתיים, מקומיים, זולים וזמינים.

הכרוב, הפטרוזיליה וכל שאר עשבי התיבול: נמצאים בכל שוק או סופרמרקט , הם מקור מצוין לרכיב בשם אפיגנין, רכיב צמחי בעל מגוון מנגנוני פעולה מעכבי סרטן. ואילו הדבש והרימונים הם כמובן חיבור לזמן, ולמקום, למסורת ובאופן מסוים גם לעצמינו.

גרגירי הרימון, מכילים אף הם שפע של פיטוכימיקלים אנטי סרטניים, וכדאי לנצל ככל האפשר את עונתם ולאכול מהם באופן יומיומי.

חומרים

חצי כרוב לבן או אדום חצוי וחתוך לרצועות דקיקות

2 חופנים גדולים של עשבי תיבול: של עירית, פטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק, עלי נענע

חצי כוס גרגרי רימונים

רבע כוס צנוברים או שקדים קצוצים

לרוטב:

5 כפות שמן זית

1 כף דבש

3 כפות מיץ לימון או ליים + קליפה מגוררת

חצי כפית מלח

אופן ההכנה:

חוצים את הכרוב, מוציאים את הליבה הקשה, ופורסים לרצועות דקיקות.

מניחים בקערה.

מוסיפים עשבי תיבול קצוצים, את גרעיני הרימון ואת הצנוברים

מערבבים בצנצנת את חומרי הרוטב.

יוצקים את הרוטב על הסלט, מערבבים ומגישים מיד.

את הכרוב ניתן לחתוך מראש ולשמור בקופסה סגורה במקרר עד יומיים. את שאר מרכיבי הסלט מומלץ להוסיף ממש לפני ההגשה.

בתאבון!

כתבות נוספות בנושא

רול אבוקדו ועדשים עם רוטב פלפלים חריף

זוהי מנה קיצית, קלילה וטעימה שמתאימה למזג האוויר הלוהט ששורר עכשיו בחוץ. אין צורך בבישול וחימום, ויש...

מרק קיץ ירוק וקר

מרק בקיץ? ברור! בטח אם הוא קר, מרענן וקל להכנה. המרק מכיל עלים ירוקים כהים כגון קייל...

ממרח סלק צלוי

מספר מחקרים בשנים האחרונות, מצביעים על יכולתם של רכיבים צמחיים שונים, בשורש הסלק, לפעול באופן “אנטי סרטני”...