
האמת? אנחנו לא רוצים שתכנסו לכאן, אלא אם אתם צריכים. ו"צריכים", זה אומר שאתם או היקרים לכם עומדים לצאת למסע הפרידה.
ריכזנו כאן מידע מהותי שיעזור לכם להיפרד כמו שאתם רוצים, כמו שחשוב לכם, כמו שמגיע לכם. מבירוקרטיות וטופסולוגיות ועד המילים האחרונות שתרצו להשאיר.
מרק בקיץ? ברור! בטח אם הוא קר, מרענן וקל להכנה.
המרק מכיל עלים ירוקים כהים כגון קייל ותרד שהם מהמזונות העשירים ביותר בחומרים מזינים. העובדה שהירקות רק "טובלים" לרגע קצר במים רותחים מאפשרת למרק להיות יותר קל לעיכול ועדיין לשמור על תכולה גבוהה של ויטמינים ואנטי אוקסידנטים, ולהישאר בצבע ירוק עז.
התוספת השומנית של אבוקדו או אגוזי ברזיל מעניקה למרק מרקם שמנתי מעט, והשומן הוא גם רכיב חיוני לספיגת חלק מהויטמינים בירקות הירוקים.
החומרים (6-8 מנות):
כ -1 כוס עלי קייל מופרדים מהשדרה המרכזית קצוצים גס
1 כוס עלי תרד קצוצים גס
2 מקלות סלרי קצוצים גס
1 קישוא זוקיני בינוני, קצוץ גס
בצל סגול קטן קצוץ גס
1 כוס אפונה ירוקה בייבי קפואה
2 כוסות מים
1 שן שום טרייה
חצי אבוקדו בינוני או 3 אגוזי ברזיל
מלח, פלפל ופלפל צ'ילי חריף
להגשה: מיץ וגרד מלימון קטן ומעט שמן זית לזילוף
אופן ההכנה:
ממלאים סיר בינוני במים לחצי הגובה. כשהמים מגיעים לרתיחה, מכניסים פנימה את הזוקיני והאפונה, וכעבור דקה מוסיפים את התרד והקייל, מחכים כ 10 שניות, ומסננים את הירקות מהמים.
מעבירים את הירקות החלוטים ושאר רכיבי המרק לבלנדר ומערבלים עד שמתקבל מרק במרקם חלק וקרמי.
טועמים ומתקנים תיבול. אם יש צורך מוסיפים עוד מים.
גיוונים: אפשר להחליף את עלי התרד במנגולד, וכן להוסיף חופן עשבי תיבול כגון פטרוזיליה או כוסברה.
מוזגים את המרק לספלי הגשה ומזליפים מעט שמן זית ומיץ וגרד מלימון טרי.
המרק יכול להישמר יום אחד במקרר בכלי זכוכית סגור.
בתיאבון ו…קיץ קריר!
עלים ירוקים מבושלים כגון תרד, מנגולד וקייל מובילים את רשימת הירקות הדחוסים תזונתית – כלומר מלאי חומרים...
קבלת הבשורה על אבחון הסרטן הטיפולים וזמן ההחלמה מפעילים עלינו לחצים נפשיים ופיזיים לא מבוטלים, הכוללים את...
החורף הוא זמן מצוין לאכול יותר דגנים – מקרקעים, מזינים ומחממים את הגוף. צריכה קבועה של דגנים...