אזהרה

האמת? אנחנו לא רוצים שתכנסו לכאן, אלא אם אתם צריכים. ו”צריכים”, זה אומר שאתם או היקרים לכם עומדים לצאת למסע הפרידה.
ריכזנו כאן מידע מהותי שיעזור לכם להיפרד כמו שאתם רוצים, כמו שחשוב לכם, כמו שמגיע לכם. מבירוקרטיות וטופסולוגיות ועד המילים האחרונות שתרצו להשאיר.

MENUMENU
1

רעות

סיימתי טיפולים!

סיימת טיפולים?

סיימת טיפולים? צלצל בפעמון!

העלאת תמונה

תזונה

שרון בר גיל | 2019 ,29 ינואר

מרק קיץ ירוק וקר

מרק בקיץ? ברור! בטח אם הוא קר, מרענן וקל להכנה.

המרק מכיל עלים ירוקים כהים כגון קייל ותרד שהם מהמזונות העשירים ביותר בחומרים מזינים. העובדה שהירקות רק “טובלים” לרגע קצר במים רותחים מאפשרת למרק להיות יותר קל לעיכול ועדיין לשמור על תכולה גבוהה של ויטמינים ואנטי אוקסידנטים, ולהישאר בצבע ירוק עז.

התוספת השומנית של אבוקדו או אגוזי ברזיל מעניקה למרק מרקם שמנתי מעט, והשומן הוא גם רכיב חיוני לספיגת חלק מהויטמינים בירקות הירוקים.

החומרים (6-8 מנות): 

כ -1 כוס עלי קייל מופרדים מהשדרה המרכזית קצוצים גס

1 כוס עלי תרד קצוצים גס

2 מקלות סלרי קצוצים גס

1 קישוא זוקיני בינוני, קצוץ גס

בצל סגול קטן קצוץ גס

1 כוס אפונה ירוקה בייבי קפואה

2 כוסות מים

1 שן שום טרייה

חצי אבוקדו בינוני או 3 אגוזי ברזיל

מלח, פלפל ופלפל צ’ילי חריף

להגשה: מיץ וגרד מלימון קטן ומעט שמן זית לזילוף

אופן ההכנה: 

ממלאים סיר בינוני במים לחצי הגובה. כשהמים מגיעים לרתיחה, מכניסים פנימה את הזוקיני והאפונה, וכעבור דקה מוסיפים את התרד והקייל, מחכים כ 10 שניות, ומסננים את הירקות מהמים.

מעבירים את הירקות החלוטים ושאר רכיבי המרק לבלנדר ומערבלים עד שמתקבל מרק במרקם חלק וקרמי.

טועמים ומתקנים תיבול. אם יש צורך מוסיפים עוד מים.

גיוונים: אפשר להחליף את עלי התרד במנגולד, וכן להוסיף חופן עשבי תיבול כגון פטרוזיליה או כוסברה.

מוזגים את המרק לספלי הגשה ומזליפים מעט שמן זית ומיץ וגרד מלימון טרי.

המרק יכול להישמר יום אחד במקרר בכלי זכוכית סגור.

בתיאבון ו…קיץ קריר!

כתבות נוספות בנושא

סלט כרוב ורימונים

ראש השנה הוא זמן של התחלות חדשות, ועוד הזדמנות לאפשר לעצמינו לאכול קצת יותר בריא בשנה הקרובה....

רול אבוקדו ועדשים עם רוטב פלפלים חריף

זוהי מנה קיצית, קלילה וטעימה שמתאימה למזג האוויר הלוהט ששורר עכשיו בחוץ. אין צורך בבישול וחימום, ויש...

ממרח סלק צלוי

מספר מחקרים בשנים האחרונות, מצביעים על יכולתם של רכיבים צמחיים שונים, בשורש הסלק, לפעול באופן “אנטי סרטני”...