אזהרה

האמת? אנחנו לא רוצים שתכנסו לכאן, אלא אם אתם צריכים. ו”צריכים”, זה אומר שאתם או היקרים לכם עומדים לצאת למסע הפרידה.
ריכזנו כאן מידע מהותי שיעזור לכם להיפרד כמו שאתם רוצים, כמו שחשוב לכם, כמו שמגיע לכם. מבירוקרטיות וטופסולוגיות ועד המילים האחרונות שתרצו להשאיר.

30

אלינור ילוז

סיימתי טיפולים!

מירב סנקר

סיימתי טיפולים!

ליטל בן עזרי קליין

סיימתי טיפולים!

אתי לוי טריגר

סיימתי טיפולים!

נטלי כהן

סיימתי טיפולים!

אפרת טוויל

סיימתי טיפולים!

אופק צינצוליקר

סיימתי טיפולים!

מריה אורי צולימוב

סיימתי טיפולים!

אביה דביר

סיימתי טיפולים!

מיה מושקוביץ

סיימתי טיפולים!

תהילה לב

סיימתי טיפולים!

יאנה מרגולין

סיימתי טיפולים!

מרטיו

סיימתי טיפולים!

מיטל לפלר

סיימתי טיפולים!

גולאן

סיימתי טיפולים!

זוייב מריה

סיימתי טיפולים!

עדן בריל

סיימתי טיפולים!

ורד יוהל

סיימתי טיפולים!

טל ברוך

סיימתי טיפולים!

יובל

סיימתי טיפולים!

גלית גולן

סיימתי טיפולים!

ידידיה רוזנברג

סיימתי טיפולים!

סלי

סיימתי טיפולים!

אורן אנצו

סיימתי טיפולים!

רועי סמוכיאן

סיימתי טיפולים!

אסף

סיימתי טיפולים!

אייל יונגר

סיימתי טיפולים!

מאיה

סיימתי טיפולים!

לירן

סיימתי טיפולים!

רעות

סיימתי טיפולים!

סיימת טיפולים?

סיימת טיפולים? צלצל בפעמון!

העלאת תמונה

תזונה

שרון בר גיל | 2019 ,29 ינואר

מרק קיץ ירוק וקר

מרק בקיץ? ברור! בטח אם הוא קר, מרענן וקל להכנה.

המרק מכיל עלים ירוקים כהים כגון קייל ותרד שהם מהמזונות העשירים ביותר בחומרים מזינים. העובדה שהירקות רק “טובלים” לרגע קצר במים רותחים מאפשרת למרק להיות יותר קל לעיכול ועדיין לשמור על תכולה גבוהה של ויטמינים ואנטי אוקסידנטים, ולהישאר בצבע ירוק עז.

התוספת השומנית של אבוקדו או אגוזי ברזיל מעניקה למרק מרקם שמנתי מעט, והשומן הוא גם רכיב חיוני לספיגת חלק מהויטמינים בירקות הירוקים.

החומרים (6-8 מנות): 

כ -1 כוס עלי קייל מופרדים מהשדרה המרכזית קצוצים גס

1 כוס עלי תרד קצוצים גס

2 מקלות סלרי קצוצים גס

1 קישוא זוקיני בינוני, קצוץ גס

בצל סגול קטן קצוץ גס

1 כוס אפונה ירוקה בייבי קפואה

2 כוסות מים

1 שן שום טרייה

חצי אבוקדו בינוני או 3 אגוזי ברזיל

מלח, פלפל ופלפל צ’ילי חריף

להגשה: מיץ וגרד מלימון קטן ומעט שמן זית לזילוף

אופן ההכנה: 

ממלאים סיר בינוני במים לחצי הגובה. כשהמים מגיעים לרתיחה, מכניסים פנימה את הזוקיני והאפונה, וכעבור דקה מוסיפים את התרד והקייל, מחכים כ 10 שניות, ומסננים את הירקות מהמים.

מעבירים את הירקות החלוטים ושאר רכיבי המרק לבלנדר ומערבלים עד שמתקבל מרק במרקם חלק וקרמי.

טועמים ומתקנים תיבול. אם יש צורך מוסיפים עוד מים.

גיוונים: אפשר להחליף את עלי התרד במנגולד, וכן להוסיף חופן עשבי תיבול כגון פטרוזיליה או כוסברה.

מוזגים את המרק לספלי הגשה ומזליפים מעט שמן זית ומיץ וגרד מלימון טרי.

המרק יכול להישמר יום אחד במקרר בכלי זכוכית סגור.

בתיאבון ו…קיץ קריר!

כתבות נוספות בנושא

גרגירי כוסמין עם בצל, גזר ועשבי תיבול

March 23, 2019

החורף הוא זמן מצוין לאכול יותר דגנים – מקרקעים, מזינים ומחממים את הגוף. צריכה קבועה של דגנים...

סלט כרוב ורימונים

ראש השנה הוא זמן של התחלות חדשות, ועוד הזדמנות לאפשר לעצמינו לאכול קצת יותר בריא בשנה הקרובה....

רול אבוקדו ועדשים עם רוטב פלפלים חריף

זוהי מנה קיצית, קלילה וטעימה שמתאימה למזג האוויר הלוהט ששורר עכשיו בחוץ. אין צורך בבישול וחימום, ויש...