אזהרה

האמת? אנחנו לא רוצים שתכנסו לכאן, אלא אם אתם צריכים. ו”צריכים”, זה אומר שאתם או היקרים לכם עומדים לצאת למסע הפרידה.
ריכזנו כאן מידע מהותי שיעזור לכם להיפרד כמו שאתם רוצים, כמו שחשוב לכם, כמו שמגיע לכם. מבירוקרטיות וטופסולוגיות ועד המילים האחרונות שתרצו להשאיר.

30

אלינור ילוז

סיימתי טיפולים!

מירב סנקר

סיימתי טיפולים!

ליטל בן עזרי קליין

סיימתי טיפולים!

אתי לוי טריגר

סיימתי טיפולים!

נטלי כהן

סיימתי טיפולים!

אפרת טוויל

סיימתי טיפולים!

אופק צינצוליקר

סיימתי טיפולים!

מריה אורי צולימוב

סיימתי טיפולים!

אביה דביר

סיימתי טיפולים!

מיה מושקוביץ

סיימתי טיפולים!

תהילה לב

סיימתי טיפולים!

יאנה מרגולין

סיימתי טיפולים!

מרטיו

סיימתי טיפולים!

מיטל לפלר

סיימתי טיפולים!

גולאן

סיימתי טיפולים!

זוייב מריה

סיימתי טיפולים!

עדן בריל

סיימתי טיפולים!

ורד יוהל

סיימתי טיפולים!

טל ברוך

סיימתי טיפולים!

יובל

סיימתי טיפולים!

גלית גולן

סיימתי טיפולים!

ידידיה רוזנברג

סיימתי טיפולים!

סלי

סיימתי טיפולים!

אורן אנצו

סיימתי טיפולים!

רועי סמוכיאן

סיימתי טיפולים!

אסף

סיימתי טיפולים!

אייל יונגר

סיימתי טיפולים!

מאיה

סיימתי טיפולים!

לירן

סיימתי טיפולים!

רעות

סיימתי טיפולים!

סיימת טיפולים?

סיימת טיפולים? צלצל בפעמון!

העלאת תמונה

תזונה

שרון בר גיל | 2019 ,29 ינואר

ממרח סלק צלוי

מספר מחקרים בשנים האחרונות, מצביעים על יכולתם של רכיבים צמחיים שונים, בשורש הסלק, לפעול באופן “אנטי סרטני” בין היתר ע”י עידוד מוות מתוכנן של תאי סרטן (תהליך המכונה אפופטוסיס), וכן ע”י הקטנת יכולת ההתפשטות והחדירה שלהם. גם בסלק (כמו בירקות ופירות אדומים כהים אחרים) רכיבים בשם אנתוציאנינים פועלים בכדי להגן על ה- DNA שלנו מפני פגיעות של מפגעים סביבתיים.

הסלק עשיר במיוחד בחומצה פולית ובאשלגן, שנחוצים באופן קבוע לשיקום התאים אחרי טיפולים כימותרפיים.

שימוש קבוע בסלק יכול לתמוך בספירות הדם, ולעזור בהורדת דלקתיות כרונית שהיא למעשה אחד מהמאפיינים הבסיסיים של רוב המחלות הכרוניות של המאה הנוכחית.

ועוד מילה לפני שניגשים להכנה, אכילת סלק עלולה לגרום להופעת צבע אדום בשתן/בצואה – אז שתדעו. אין סיבה לדאגה.

איך לבחור ולהכין? 

נסו לבחור סלקים בינוניים וקשים. סלק רך הוא לרוב סלק ישן.

אל תשליכו את עלי הסלק – הם מקור מצוין לחומצה פולית וויטמין סי – השתמשו בהם למיץ או בשלו אותם קצרות כמו עלי מנגולד.

את הסלקים מומלץ לאדות אידוי קצר (כ- 15 דקות) עד שהם מתרככים, אך לא רכים מדי. בישול ארוך פוגע בתכולת החומרים הפעילים של הסלק.

מצרכים:

2 -3 ראשי סלק בינוניים, מאודים, וחתוכים לשמיניות

חצי בצל סגול בינוני – חתוך לקוביות

2 כפות מיץ לימון טרי

1 שן שום טרייה כתושה

2 כפות טחינה גולמית

2 כפות מים

2 כפות אגוזי קשיו שהושרו במים למשך 10 דקות

חופן גדול של פטרוזיליה קצוצה

איך מכינים? 

להכניס את כל החומרים למעבד מזון, עם להב המתכת, ולעבד עד לקבלת ממרח גרוס.

אם יש צורך הוסיפו מעט יותר מים – עד לקבלת ממרח במרקם החביב עליכם.

הממרח הכי טעים ביום ההכנה או ביום למחרת, אבל ניתן לאפסן בכלי סגור במקרר, ולשמור כ- 3- 4 ימים.

בתיאבון!

כתבות נוספות בנושא

גרגירי כוסמין עם בצל, גזר ועשבי תיבול

March 23, 2019

החורף הוא זמן מצוין לאכול יותר דגנים – מקרקעים, מזינים ומחממים את הגוף. צריכה קבועה של דגנים...

סלט כרוב ורימונים

ראש השנה הוא זמן של התחלות חדשות, ועוד הזדמנות לאפשר לעצמינו לאכול קצת יותר בריא בשנה הקרובה....

רול אבוקדו ועדשים עם רוטב פלפלים חריף

זוהי מנה קיצית, קלילה וטעימה שמתאימה למזג האוויר הלוהט ששורר עכשיו בחוץ. אין צורך בבישול וחימום, ויש...