
האמת? אנחנו לא רוצים שתכנסו לכאן, אלא אם אתם צריכים. ו"צריכים", זה אומר שאתם או היקרים לכם עומדים לצאת למסע הפרידה. ריכזנו כאן מידע מהותי שיעזור לכם להיפרד כמו שאתם רוצים, כמו שחשוב לכם, כמו שמגיע לכם. מבירוקרטיות וטופסולוגיות ועד המילים האחרונות שתרצו להשאיר.
אז אם יש משהו שמזוהה יותר מהכל עם סרטן זה ראש קירח משיער.
הקרחת המפורסמת מככבת תחת כל חיפוש רשת הנושא את המילה ״סרטן״, כל קמפיין תרומות אפשרי ואם חלילה אין לך קרחת – יש מצב שלא יאמינו לך שחלית בסרטן.
אבל הסיפור הזה עם נשירת השיער גדול יותר. לא רק לנשים אבל בעיקר נשים, שרובן מטפחות שיער שופע ועשיר מרגישות שאיבוד השיער הוא מעל הכל פגיעה בדימוי העצמי. נכון, השיער יגדל, אבל בלי השיער אפשר לומר בזהירות שאת ״מרגישה חולה יותר״. שבמקום להתעסק בהחלמה, בטיפולים, בלשמור איכשהו על שגרת חיים, את גם צריכה למצוא פתרונות להסוואת הקרחת אם זה באמצעות פיאה, כיסויי ראש או כובעים.
מה כובע?
שיטת טיפול חדשנית יכולה לצמצם עד כדי למנוע את נשירת השיער כתופעת לוואי של הטיפולים. קוראים לזה ״כובע קרח״ או באנגלית COLD CAPS והפטנט הזה כבר אושר ע״י ה-FDA ומעל 100 אלף מטופלי סרטן בכ-25 מדינות כבר התנסו בו.
הרעיון פשוט: בתוך הכובע יש ג׳ל קירור שמקרר את הקרקפת ומכווץ את כלי הדם ובכך מצמצם את החומרים הכימיים שחודרים לזקיקי השיער וגורמים לנשירה.
יחד עם זאת יודגש: כ-60% מהמטופלים בכימותרפיה יגיבו לטיפול הזה היטב ונשירת השיער שלהם תצטמצם או תמנע לחלוטין אבל חשוב לדעת כי שיטת הטיפול הזאת לא מתאימה לכל פרוטוקול ולכל אישה ואחוזי ההצלחה שונים ממטופלת למטופלת.
איך משיגים כובע קרח?
אוקי, זה האתגר האמיתי.
הטיפול בכובע קרח בארץ עדיין בחיתוליו וקשה מאוד להשיג אותו. מעט מאוד מטופלים גם מכירים את השיטה הזו ואולי זאת גם הסיבה שאינה נפוצה כאן (אז המשימה הראשונה שלנו – לייצר ביקוש!).
כובע קרח בשירות בבתי החולים
קיימות בארץ 6 מכונות בבתי החולים רמב״ם, שערי צדק, איכילוב ובמרכז דוידוף בבילינסון. בשונה מהכובע האישי, כאן מדובר בעצם במכשיר קטן שמאפשר ל-2 נשים לקבל טיפול בו זמנית, ע״י חבישת הכובע (אפשר לראות הדגמה בסרטון המצורף). אם אתן מטופלות שם, זה הזמן לברר האם השיטה מתאימה לכן ואיך תוכלו לקבל אותה. מומלץ להתייעץ עם האחות. לא לכולן זה מתאים, יש כאלה שהתלוננו על כאב שנוצר בקרקפת.
כובע קרח בהזמנה אישית
אופציה נוספת היא להזמין את הכובע באופן פרטי מחו״ל ולהחזירו בגמר השימוש. הכובע מגיע לישראל תוך 4 ימי עבודה בליווי הסבר מפורט.
הכובע המסופק אינו דורש חיבור לחשמל אבל כן אספקת קרח בבוקר הטיפול.
יוכי וייסברג, חברת קהילת חלאסרטן, השתמשה בכובע קרח של חברת ״פינגווין״ ומשתפת בטיפים חשובים:
1. במהלך ההזמנה, ביקשה שחייבו אותה בדולר אוסטרלי והמחיר עמד על 900 ₪. שימו לב שזה לא כולל את עלות המשלוח מאנגליה וחזרה באמצעות UPS, בעלות של 750 ₪ לכל כיוון.
2. חשוב לדעת שבמקביל לכובע, צריך לרכוש כ-30-40 ק״ג קרח יבש (לכל טיפול כימו). אם מזמינים ישירות מהספק המחיר הוא 12 ₪ לק״ג.
3. כובע הקרח כבד, ולכן תצטרכו לרכוש גם ציידנית בגודל מסוים ועם גלגלים. המחיר הוא כ-700-800 ₪.
4. התהליך מצריך מלווה רק אם מדובר בכובע שלא מחובר למכונה. כי יש להחליף כל 25 דק' כובע, וזה בלתי אפשרי לעשות לבד. במידה וזה כובע שמחובר למכונה, אין צורך במלווה.
5. כדי שהטיפול יצליח חייבים להתחיל את השימוש בכובע קרח כבר מהאינפוזיה הראשונה. במידה ועושים כימו אחד בלי, תהיי פגיעה בזקיקים של השיער והטיפול בכובע קרח לא יהיה רלוונטי.
חשוב גם לדעת שהטיפול בשיער לאורך הכימו ושלושה חודשים לא מכן – לא קלים. השיער נהיה מאוד יבש ומסתרבל. צריך להשתמש במוצרים ללא אלכוהול, SLS וגליצרינים ולחפוף במים פושרים, עדיף אפילו קרים.
אפשר להצטרף לקבוצת התמיכה בפייסבוק המשמשת תמיכה לכל משתמשי הכובעים מכל החברות בעולם. יש בה המון אינפורמציה ותמונות אבל כדי להיכנס תצטרכו לבקש ישירות ממנהלי הקבוצה וכמובן שזו קבוצה באנגלית.
יוכי תשמח לסייע לכם באופן אישי ואפשר לפנות אליה דרך עמוד היועצים שלנו .
אלינור קופלר, גם היא חברת קהילת חלאסרטן, הקימה את קבוצת ״כובע קרח ישראל״ לשאלות, התייעצויות ומידע בנושא (תוכלו לשמוע את הסיפור שלה גם בסרטון והכתבה הזאת שצירפנו כאן למטה). בקבוצה גם ניתן לקבל מידע על חברת ״פינגווין״ ואחרות..
עוד מידע בנושא תוכלו לקבל באתר הזה
וכאן תוכלו לקבל מידע נוסף על סוגי הכובעים בעולם
אלינור קופלר, השתמשה בכובע קרח במהלך הטיפולים והיא משתפת בתהליך ובתוצאותיו בחדשות 12 >> לכתבה
תוכלו למצוא מידע רלוונטי בנוגע לנשירה בשיער במאמר כימותרפיה ללא נשירת שיער באתר חלאסרטן.
כמו כן ניתן לקרוא גם על פאות לחולי סרטן ופתרונות נוספים לנשירת שיער.
אתם מכירים אותה בשמות כמו רפואה אלטרנטיבית או רפואה משלימה אבל עם השנים היא גדלה, התפתחה, צברה...
נשירת שיער – מה לי ולה עכשיו? למרות שלל תופעות הלוואי והאתגרים שבאים עם מחלת הסרטן, כנראה...
צחוק הוא דבר מצחיק: כמה סתומים אפשר להיות? מה מצחיק בהקרנות? כימו? קרחת? יש דברים שלא צוחקים...