
האמת? אנחנו לא רוצים שתכנסו לכאן, אלא אם אתם צריכים. ו"צריכים", זה אומר שאתם או היקרים לכם עומדים לצאת למסע הפרידה. ריכזנו כאן מידע מהותי שיעזור לכם להיפרד כמו שאתם רוצים, כמו שחשוב לכם, כמו שמגיע לכם. מבירוקרטיות וטופסולוגיות ועד המילים האחרונות שתרצו להשאיר.
הירק הבולט ביותר בתכונותיו האנטי סרטניות – ברוקולי! מאות מחקרים בנושא וכולם מוצאים שרכיבים בברוקולי הם בעלי פעילות אנטי דלקתית, מגנים על ה DNA מפני שינויים סרטניים (מחקר מעניין במיוחד אצל מעשנים) , מעכבי סוגים שונים של תהליכים מחוללי סרטן ואפילו מעצימים את היעילות של תרופות כימותרפיות.
בהקשר של סרטן השד, רכיבים בברוקולי נמצאו כמסייעים לפינוי יעיל יותר של שאריות אסטרוגן מהגוף, כמעכבים תאי גזע סרטניים (שנחשבים כיום כתאי המקור של גידולים) וכתורמים לאיזון הורמונאלי בריא יותר.
בקיצור – תרופת פלא של ממש, וכל זה בברוקולי!
אחרי שהשתכנעתם שכדאי לצרוך ברוקולי – חשוב להבין שצורת הטיפול בברוקולי משנה משמעותית את כמות החומרים הפעילים שאנחנו מסוגלים לספוג.
לפניכם 6 טיפים מבוססי מחקר, שיאפשרו לכם למקסם התכונות הבריאות של הירק הנהדר הזה:
• חיתוך: החומר הפעיל בברוקולי "ארוז" בצמח. למעשה, הוא נוצר ומשתחרר כשהברוקולי נפצע. כלומר: חיתוך או ריסוק הברוקולי לפיסות קטנטנות מאפשר שחרור כמות גדולה של חומרים פעילים. חתכו!
• פנו זמן: שחרור החומרים הפעילים לא מתרחש ברגע. הכי טוב לחתוך את הברוקולי ולתת לו "לשבת" קצת. כמה זמן? בין 30-90 דקות נמצא כפרק הזמן המיטבי.
• בישול קצר: חליטה או אידוי (וגם הקפצה או טיגון) של 2-3 דקות עוזרים למקסם את שחרור החומר הפעיל. כמה דקות בדיוק? תלוי בגודל התפרחות. במקום למדוד זמן פשוט עצרו את הבישול כל עוד הפרחים בצבע ירוק מבריק ובמרקם פריך (טיפ: העבירו את הברוקולי ישר מהסיר הרותח לאמבט מי קרח) אפשר כמובן לאכול את הפרחים הקצוצים ללא בישול בכלל, למשל להכניס אותם לשייק או לפזר על סלט (אבל הטעם קשוח, ולא בטוח שיתאים לבעלי עיכול חלש).
• דרך קלה ל"עקוף" את מכשלת הבישול הארוך היא להוסיף את פרחי הברוקולי לכל תבשיל בדקות האחרונות לבישול. אם למשל מכינים מרק עם ברוקולי, כדאי לבשל את המרק עם כל הירקות ואת פרחי הברוקולי להוסיף רק ב 5 הדקות האחרונות לבישול.
• כדאי לדעת שנבטי ברוקולי מכילים חומרים פעילים בכמות גבוהה במאות אחוזים! מאלו שבפרחי הברוקולי. עכשיו העונה – כדאי לשלב נבטים בכל סלט או כריך. את הנבטים כמובן לא מבשלים! אפשר להשתמש גם בנבטי צנונית, קייל או חרדל – כולם שייכים למשפחת המצליבים.
תוספת קטנה של שומן (זרעים, שקדים, אגוזים, שמן זית או אבוקדו למשל) עוזרים בספיגת הוויטמינים השונים. כלל זה אגב נכון לכל הירקות ולא רק לברוקולי.
לסיום –
• אמנם בישול ממושך פוגע בחומרים הפעילים. אבל גם ברוקולי צלוי בתנור הוא ירק מאד בריא שמכיל כמות מכובדת של סיבים, מינרלים וויטמינים.
• אפשר וכדאי להשתמש בכל חלקי הצמח ולא רק בתפרחות – בגזע (כדאי לקלוף) ובעלים.
מתוך עמוד האינסטגרם של שרון בר גיל
הרבליסטית קלינית (AHG) RH, עוסקת בליווי תזונתי של מתמודדים עם סרטן. בעלת קליניקה פרטית, מרצה ומעבירה סדנאות לבישול ואכילה להפחתת הסיכון לתחלואה בסרטן. במשך 8 שנים הייתה מטפלת ביחידה לרפואה משלימה בסרטן במרכז דוידוף בבית החולים בילינסון.
הפוסט המלא
המטבח האנטי סרטני // הכירו את הסויה מתוך עמוד האינסטגרם של שרון בר-גיל / sharonbargil אחד...
השפעת דפוס התזונה הכללי שלנו על הפחתת הסיכון לתחלואה בסרטן הוא נושא שלשמחתי כבר מוכר וידוע. ובכל...
בעשורים האחרונים מקובלת הגישה כי יש קשר הדוק ורב מנגנונים בין אוכלוסיית החיידקים שחיים במערכת העיכול שלנו...