אזהרה

האמת? אנחנו לא רוצים שתכנסו לכאן, אלא אם אתם צריכים. ו”צריכים”, זה אומר שאתם או היקרים לכם עומדים לצאת למסע הפרידה.
ריכזנו כאן מידע מהותי שיעזור לכם להיפרד כמו שאתם רוצים, כמו שחשוב לכם, כמו שמגיע לכם. מבירוקרטיות וטופסולוגיות ועד המילים האחרונות שתרצו להשאיר.

30

אלינור ילוז

סיימתי טיפולים!

מירב סנקר

סיימתי טיפולים!

ליטל בן עזרי קליין

סיימתי טיפולים!

אתי לוי טריגר

סיימתי טיפולים!

נטלי כהן

סיימתי טיפולים!

אפרת טוויל

סיימתי טיפולים!

אופק צינצוליקר

סיימתי טיפולים!

מריה אורי צולימוב

סיימתי טיפולים!

אביה דביר

סיימתי טיפולים!

מיה מושקוביץ

סיימתי טיפולים!

תהילה לב

סיימתי טיפולים!

יאנה מרגולין

סיימתי טיפולים!

מרטיו

סיימתי טיפולים!

מיטל לפלר

סיימתי טיפולים!

גולאן

סיימתי טיפולים!

זוייב מריה

סיימתי טיפולים!

עדן בריל

סיימתי טיפולים!

ורד יוהל

סיימתי טיפולים!

טל ברוך

סיימתי טיפולים!

יובל

סיימתי טיפולים!

גלית גולן

סיימתי טיפולים!

ידידיה רוזנברג

סיימתי טיפולים!

סלי

סיימתי טיפולים!

אורן אנצו

סיימתי טיפולים!

רועי סמוכיאן

סיימתי טיפולים!

אסף

סיימתי טיפולים!

אייל יונגר

סיימתי טיפולים!

מאיה

סיימתי טיפולים!

לירן

סיימתי טיפולים!

רעות

סיימתי טיפולים!

סיימת טיפולים?

סיימת טיפולים? צלצל בפעמון!

העלאת תמונה

תזונה

שרון בר גיל | 2019 ,23 מרץ

גרגירי כוסמין עם בצל, גזר ועשבי תיבול

החורף הוא זמן מצוין לאכול יותר דגנים – מקרקעים, מזינים ומחממים את הגוף. צריכה קבועה של דגנים מלאים מזוהה עם הפחתת הסיכון לתחלואה בסרטן מסוגים שונים, כנראה בגלל העושר של הסיבים התזונתיים שעוזרים בהוצאת רעלים וחומרים מסרטנים מהגוף , ובגלל תכולה גבוהה של פיטוכימיקלים שונים שפועלים כ”סוכנים” אנטי סרטניים.

המתכון כמובן גמיש וישמח אם תשנו ותגוונו את הירקות לפי מה שיש לכם בבית ולפי העונה.
אפשר לבשל את גרגירי הכוסמין יום מראש ולשמור במקרר. את הירקות מומלץ להוסיף רק לפני האכילה.

מה צריך (ל-4 מנות)?

  • 2 כוסות (400 גרם) גרגירי כוסמין שלמים
  • 3 גזרים מגוררים
  • 3 בצלים פרוסים
  • 2 גבעולי כרישה פרוסים
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 כפות מים
  • 1 כוס עשבי תיבול קצוצים – פטרוזיליה, שמיר, בצל ירוק
  • 2 כפיות מלח
  • פלפל שחור גרוס

איך מכינים?

  1. משרים את גרגירי הכוסמין במים למשך שעה ושוטפים היטב.
  2. מבשלים את הכוסמין בסיר עם הרבה מים וכפית מלח (כמו פסטה), במשך 15-20 דקות, עד שהגרגרים מתרככים מעט, אך נשארים נגיסים. מסננים ומעבירים לקערה.
  3. בזמן שהכוסמין מתבשל מעבירים את הירקות למחבת גדולה.
  4. מערבבים בכוס 2 כפות מים עם 2 כפות שמן זית ויוצקים על הירקות, מכסים ומבשלים על להבה בינונית, במשך 10 דקות עד שהירקות מתרככים.
  5. מערבבים את הירקות המבושלים עם גרגירי הכוסמין. מוסיפים עשבי תיבול, מתבלים בעוד כפית מלח, פלפל שחור, מזלפים עוד 2 כפות שמן זית ומגישים.

טעים לדעת!

גרגירי כוסמין וגרגירים נוספים של זני חיטה קדומים כגון: שיפון, אמר, אינקורן וקמוט, זוכים לעדנה מחודשת עם ממצאים מעניינים לגבי המנגנונים האנטי סרטניים המגוונים שם מכילים. בנוסף לפיטואסטרוגנים, זרעים אלו מכילים בין יתר כמות גבוהה במיוחד של סיבים תזונתיים (כ 15% ) שתורמים למטאבוליזם בריא יותר של הורמונים, וכך מפחיתים סיכון לתחלואה בסרטן שד וערמונית. הריכוז המשמעותי של רכיבים בריאים אלו נמצא דווקא בקליפת הגרעינים,  סיבה טובה להעדיף את הדגנים בצורתם הטבעית, המלאה והפחות מעובדת.

כתבות נוספות בנושא

סלט כרוב ורימונים

ראש השנה הוא זמן של התחלות חדשות, ועוד הזדמנות לאפשר לעצמינו לאכול קצת יותר בריא בשנה הקרובה....

רול אבוקדו ועדשים עם רוטב פלפלים חריף

זוהי מנה קיצית, קלילה וטעימה שמתאימה למזג האוויר הלוהט ששורר עכשיו בחוץ. אין צורך בבישול וחימום, ויש...

מרק קיץ ירוק וקר

מרק בקיץ? ברור! בטח אם הוא קר, מרענן וקל להכנה. המרק מכיל עלים ירוקים כהים כגון קייל...