
האמת? אנחנו לא רוצים שתכנסו לכאן, אלא אם אתם צריכים. ו"צריכים", זה אומר שאתם או היקרים לכם עומדים לצאת למסע הפרידה.
ריכזנו כאן מידע מהותי שיעזור לכם להיפרד כמו שאתם רוצים, כמו שחשוב לכם, כמו שמגיע לכם. מבירוקרטיות וטופסולוגיות ועד המילים האחרונות שתרצו להשאיר.
החורף הוא זמן מצוין לאכול יותר דגנים – מקרקעים, מזינים ומחממים את הגוף. צריכה קבועה של דגנים מלאים מזוהה עם הפחתת הסיכון לתחלואה בסרטן מסוגים שונים, כנראה בגלל העושר של הסיבים התזונתיים שעוזרים בהוצאת רעלים וחומרים מסרטנים מהגוף , ובגלל תכולה גבוהה של פיטוכימיקלים שונים שפועלים כ"סוכנים" אנטי סרטניים.
המתכון כמובן גמיש וישמח אם תשנו ותגוונו את הירקות לפי מה שיש לכם בבית ולפי העונה.
אפשר לבשל את גרגירי הכוסמין יום מראש ולשמור במקרר. את הירקות מומלץ להוסיף רק לפני האכילה.
מה צריך (ל-4 מנות)?
איך מכינים?
טעים לדעת!
גרגירי כוסמין וגרגירים נוספים של זני חיטה קדומים כגון: שיפון, אמר, אינקורן וקמוט, זוכים לעדנה מחודשת עם ממצאים מעניינים לגבי המנגנונים האנטי סרטניים המגוונים שם מכילים. בנוסף לפיטואסטרוגנים, זרעים אלו מכילים בין יתר כמות גבוהה במיוחד של סיבים תזונתיים (כ 15% ) שתורמים למטאבוליזם בריא יותר של הורמונים, וכך מפחיתים סיכון לתחלואה בסרטן שד וערמונית. הריכוז המשמעותי של רכיבים בריאים אלו נמצא דווקא בקליפת הגרעינים, סיבה טובה להעדיף את הדגנים בצורתם הטבעית, המלאה והפחות מעובדת.
בעשורים האחרונים מקובלת הגישה כי יש קשר הדוק ורב מנגנונים בין אוכלוסיית החיידקים שחיים במערכת העיכול שלנו...
זוהי דוגמא מצויינת לאפשרות שלנו "להבריא" מאכלים אהובים ולהפוך אותם ליותר מזינים ונכונים לגוף לשנו. תוספות חשובות...
קציצות טופו ברוטב עגבניות הן גיוון מצוין, ובעיקר בריא וטעים. אם יש ברשותכם מעבד מזון ההכנה תהיה...